Introduktieworkshop Kaartweven door Marieke Kranenburg

Zaterdag 9 maart

Op zaterdag 9 maart 2024 komt Marieke Kranenburg van de website bandweefblog.nl een introductieworkshop Kaartweven geven.
Bij kaartweven maak je banden door middel van kaartjes met gaten in de hoeken. In elk gat kan een draad worden ingeregen. Je maakt patronen door verschillende kleuren in te rijgen en door de kaarten vooruit of achteruit te draaien. 

In Introductieworkshop Kaartweven maak je een band, waarin je één patroondraad neemt tegen een achtergrond en daarmee verschillende motieven maakt. Je leert hoe je een opzetschema leest en de kaarten volgens het opzetschema neer moet zetten. In eerste instantie ga je aan de gang met een voorgetekend patroon, maar tegen het einde van de workshop leg ik ook uit hoe je je eigen patronen kunt tekenen. 

Daarnaast zal Marieke een demonstratie geven van hoe je een ketting voor het kaartweven maakt. 

Voor de cursus kun je een kaartweefplank lenen, maar je kunt er ook een zelf maken. De handleiding daarvoor staat op Mariekes site: https://www.bandweefblog.nl/het-maken-van-een-kaartweefplank/.

Kaartjes, een shuttle, garen en een uitgebreide hand-out zijn inbegrepen in de prijs. 

Datum: zaterdagmorgen 9 maart
Tijd: 10.00 tot 13.00 uur
Kosten: € 42,50, dit is inclusief het gebruik van alle benodigdheden gedurende de workshop en natuurlijk koffie/thee met wat lekkers.
Helaas kunt u zich niet meer aanmelden, aangezien deze activiteit VOL is.
Ga terug naar de activiteiten
FJ Design